Esports de contacte

Si bé no se li considera un art marcial formatiu tradicional o gendai budo per excel · lència, sinó un esport de combat, un lluitador de kickboxing és una competència renyida per als altres lluitadors de lluita en peus, que prefereixin un altre tipus d’esport de contacte o arts marcials, per la resistència física, contundència, i aguanti als cops dels seus practicants. Actualment és el sistema preferit per al desenvolupament de la lluita en peu, usat en les arts marcials mixtes combinades o MMA / AMM.

Modalitats

Semi-Contact: És una modalitat de combat al punt on els dos lluitadors barallen amb la finalitat d’aconseguir marcar el major nombre de cops marcats i les seves respectives puntuacions utilitzant tècniques legals amb velocitat, focus i concentració. La principal característica del semi contact són els gestos tècnics únics i veloços. La modalitat del semi contact sol fer amb un nivell de contacte molt lleu, controlant els moviments d’atac i defensa. Les tècniques dels cops de puny i les puntades de peu, són estrictament controlades.

Light-Contact: Les competicions solen ser executades amb gestos tècnics molt ben controlats, en combinació. En la modalitat del light contact els lluitadors barallen continuadament fins que l’àrbitre central pronunciï «STOP» O «BREAK». S’usen tècniques del full contact (cops de boxa, algunes puntades del karate o del Taekwondo), però aquestes tècniques han de ser ben controlades en colpejar en zones legals. El Light contact ha estat creat com una modalitat intermèdia entre el Semi i el Full contact. L’àrbitre central no jutja els lluitadors, només s’encarrega de fer respectar les regles, les baralles poden ser desenvolupades en un tatami o en un ring.

Full-Contact: La KBFC (Kick Boxing Federation of Champions) afirma que la modalitat full contact de l’kickboxing difereix principalment del Light Contact en dos aspectes molt importants: el primer és que inclou la GRAN MAJORIA de tècniques de la boxa, el karate, i el Taekwondo, però no els cops a mà oberta, i s’inclouen altres tècniques com el puny gir, i escombrats a les cames. I el segon, més important és la recerca de la posada fora de combat o Knock Out (K.O.) de l’oponent. Sent vàlides també les puntuacions obtingudes per cops i combinacions anotades. No obstant això es mantenen les restriccions en els referent a: les puntades baixes a les cuixes o low kicks, els cops de genoll o colze, i les preses o llançaments.

Kick-boxing: inclou els cops de la boxa, les puntades penetrants del karate i les puntades baixes del boxa tailandesa o muay thai. buscant el «knock out» o K.O. Sent vàlids també les puntuacions obtingudes per cops i combinacions anotades. Però no es permeten els cops amb el colze, els escombrats a les cames, i els agarris o llançaments. És important notar que aquesta modalitat esportiva és la que més practicants ha donat a les arts marcials mixtes o MMA / AMM, juntament amb alguns esports de combat com el Judo, el jiujutsu brasiler, la lluita olímpica, i la boxa.